Need for Speed Most Wanted [Android]

75

Mobil platformdaki bir yarış oyunundan daha fazla ne beklenebilir ki?

NFS Most Wanted Kapak

Need for Speed Most Wanted [Android]

2000’li yıllar…Bilgisayarımı ilk aldığım zamanlar. Bilgisayarda sadece oyun oynanır sandığımız ve bu düşünceyle parelel olarak da sürekli oyun oynadığımız vakitler. Bilgisayarda “NFS II” şeklinde logosu olan bir oyun var. Giriyorum, bakıyorum; grafikler muhteşem, tabi karşılaştıracak pek oyun da yok o sıra, araç içi kamerası var, hayatımda hiç görmediğim araçların içindeyim, Ferrari F50 ve McLaren F1, Ford GT90 ile ilk o zaman tanışıyorum. Hayalini dahi kuramadığım otomobillerin içindeyim, delicesine sürüyorum. Turnuva modunda ağabeyim ile ekranı ikiye bölüp birimiz klavyenin sağından diğerimiz solundan son yarışa kadar birinci ve ikinci geliyoruz ama son yarışta sadece bir kişinin oynayabileceğini anlamamızla ben küçük kardeş olarak kenara çekiliyorum. Ağabeyim ise Mclaren F1 ile şampiyon oluyor ve daha nice güzel hatıra.

Need for Speed serisine aşinalığım işte tam da o zamanlardan geliyor. Serinin tüm oyunlarını itinayla ve büyük aşkla oynarken serinin gelmiş olduğu noktayı da üzülerek seyrediyorum. Underground 1-2 ve Most Wanted’ın ilk oyunlarına kadar çizgisini bozmayan NFS, artık yeni düzenin ve oyun piyasasının endüstriyel bir ürünü. Hikaye ile yarışı bir araya getirmeye çalışıp bunu da yüzüne gözüne bulaştıran, Quick Time Event’ler ile helikopterlerden kaçtığımız NFS: The Run’da farklı bir konsepte geçen yarış dünyasının efsane ismi NFS, Battlefield’in Frosbite Motoruyla da artık tamamen farklı sularda yüzüyor. Motorun yapabileceklerinin sınırı yok ama henüz beklediğimiz ve o eski tadı veren bir NFS oyunu daha gelmedi. Ferrari’nin 7 yıl aradan sonra seriye geri dönmesi belki bir kıvılcım yakar ne dersiniz?

Eski günlerini arayan  NFS, gariptir ki bu tadı ne konsollarda ne de bilgisayar platformunda hissettirdi, ama mobil platformda bir oyun çıkageldi ve en azından şahsım adına, biraz da olsa o sadelik için de yarış zevkini yaşayabildim. 2012 yılının Ekim ayında mobil platformlarda ve de farklı tarihlerde muhtelif platformlarda yayınlanan Need for Speed Most Wanted, diğer platformaların aksine sadeliği ve sadece yarış odaklı oynanışı ile mobil oyunseverlerin gönlünde taht kurdu. Android platformunda en çok satan ücretli oyunlar arasında da (ben aldığım zaman 13 TL idi) nispeten yüksek ücretiyle önce ismiyle büyüleyen ancak sonra hayal kırıklığı yaratmayan NFS oyunlarından biri olmayı başardı. Peki NFS Most Wanted parasının karşılığını ne ile vermeyi vaad ediyor?

Egzotik araçlar cebinizde!

Ea Swiss Sarl’ın geliştirdiği NFS: MW mobil tarafta EA’in tüm ekonomik imkanlarından ve lisans avantajlarından yararlanarak sizlere kocaman bir garaj vaad ediyor. Toplamda 55 aracın yer aldığı oyunda, pick-up’lardan tutun, günlük karşılaşabileceğimiz araçlara, 1000 beygirlik Bugatti’ye ve muhteşem Pagani Huayra’ya, eski Porche ve Lamborgini’lere, yarış dimağınızda kalan tüm araçlara kıyısından köşesinden selam çakıyorsunuz.

Mobil için yeterli pist sayısı!

NFS: MW mobil için kurgusal bir şehirde özgün pistlerde yarışıyoruz. Oyun içinden çıkardığım bölgeler ve pist sayısı ise şöyle:

(Yandaki sayılar o bölgedeki farklı pist sayısını göstermektedir)

  • Hughes Park/5
  • Reynold Lane/4
  • Cameron Dr/6
  • Kruger Ave/6
  • Peterson St/3
  • Mcclane/7
  • Downtown/7
  • Ripley’s Point/5
  • Hallenbeck Road/4
  • Callahan District/5
  • Beltway/5
  • Fairhaven T-East/5

Hikayesiz NFS olur mu?

Mobil platform olduğu için yapımcı da hikaye kısmını geri planda bırakarak sadece yarış öğelerine odaklanmış. Most Wanted’ın ilk oyununda olduğu gibi bir kara listemiz var ve aldığımız “Speed Points”ler ile “En Çok Aranan” yani ” Most Wanted” olmaya çalışıyoruz. 12. sırada başladığımız  kariyerimizde yarışlarda aldığımız hız puanlarımızla üst sıralardaki yarışçılarla yarışmaya hak kazanıyoruz ve çeşitli araçların da böylelikle kilidi açılıyor.

Oyunda yer alan araçların bazıları sadece belli bir hız puanına eriştiğinizde ya da belli yarışlardan sonra aktif hale geliyor. Pek bu hız puanlarını nasıl kazanıyoruz? NFS’nin yeni oyunlarında kullandığı bu tecrübe puanı sistemi de çeşitli kategorilere ayrılmış durumda. Tek oyuncu, Sürücü Testleri, Araçlar, Sosyal gibi bölümlere ayrılmış hız puanlarını örneğin tek oyuncu kısmında 7. En çok arananı yen! başarımı gibi bir isimle 10.000 hız puanına ulaşabilirken, sosyal sekmesinde 10 tane arkadaş edin gibi bir başlıkla karşılaşabiliyoruz. Toplamda bu tarz 109 başlık altında toplanan hız puanlarını oyunda ilerledikçe teker teker elde ediyorsunuz. Oyun başarımları sistemiyle çok benzerlik gösteren hız puanları sistemi ayrıca sizi Origin üzerinden eklediğiniz arkadaşlarınızla da karşılaştırmanıza izin veriyor. Yine arkadaşlarınızda kara listede diğer yarışçıların arasına ekleniyor, ancak online yarış yapma gibi bir özelliği NFS burada es geçmiş.

Seçenekler ve Kontroller…

NFS: MW size dokunmatik ekranda 3 farklı kontrol sunarken Moga kontrolcü desteği de veriyor. Yani kablosu bir kontrolcü ile de oyunu kontrol edebiliyorsunuz. Özellikle ekranı sağa ve sola yatırıp oynamak gayet keyifli ve hassas kontroller sağlıyor.

Bunun dışında oyunda sadece iki farklı kamera açısı bulunuyor, yani sadece araç dışından veya ilk bakış kamerasından yarışabiliyorsunuz. Grafik seçenekleri ise oyunda mevcut değil. Ancak Samsung Galaxy S3 gibi 2 senelik bir cihazda dahi uzun süreli oyun periyotlarındaki cihazın ısınmasıyla düşen performansı göz önünde bulundurursak dahi takılmadan akıcı bir şekilde oyun deneyimini yaşıyorsunuz.

Ayrıca oyunda yine gerçek para ile oyun parası almanız mümkün ancak 8 milyon dolar oyun parası 60 TL üstü bir fiyattan satılıyor, bilginize.

Son olarak, sizler de mobil tarafta yarış oyunu olarak sizi uzun süre oyalayacak ve eski NFS keyfini bir nebze de olsa bulabileceğiniz bir yapım arıyorsanız NFS Most Wanted tam da size göre, pişman olmayacaksınız. Herkese iyi oyunlar…